De ce este importantă mentenanța unui site?

 

  Majoritatea proprietarilor de afaceri înțeleg că existența unui website este indispensabilă. Își creează unul, îl lansează, apoi îl ignoră. Dacă nu este întreținut în mod corespunzător, e foarte posibil să facă mai mult rău decât bine afacerii tale.

   Actualizarea și întreținerea în mod regulat a site-ului tău este crucială pentru a te asigura că acesta funcționează la capacitate maximă. La fel ca și mașinile, site-urile web necesită întreținere pentru a funcționa corect. Menținerea corectă a site-ului ajută la asigurarea securității site-ului, la creșterea numărului de vizitatori noi, reducerea costurilor și multe altele.

 
Mai jos am adunat 4 motive pentru care mentenanța site-ului tău web este obligatorie pentru succesul afacerii tale în mediul online:
 
1. Protecție;

   Deoarece hackerii caută întotdeauna site-uri web cu goluri de securitate sau vulnerabilități de exploatat,  este recomandat să aveți o echipă de întreținere a site-ului web, capabilă să efectueze întreținerea periodică, astfel încât să poată detecta erorile pe site-ul tău și să le remedieze prompt pentru a preveni atacurile.

2. Backup;

   Având și urmând un program regulat de mentenanță a site-ului web, vă permite să aveți o copie de rezervă în cazul în care sistemul dumneavoastră se blochează sau se întâmplă ceva cu programul sursă al site-ului tău. Este mai ușor să recuperezi o copie de rezervă funcțională decât să trebuiască să începi din nou să-ți construieșți site-ul de la zero.

3. Compatibilitate;

   Internetul este un spațiu care evoluează rapid, iar pentru o experiență mai bună pentru utilizator sunt implementate noi tehnici și tehnologii. Așadar, pentru companiile cu prezență online este necesar să se verifice în mod regulat compatibilitatea site-urilor lor cu cele mai noi tehnologii.

   De exemplu, utilizatorii ar putea avea dificultăți în timp ce încearcă să-ți acceseze site-ul de pe dispozitivele lor mobile, dacă nu aveți un website adaptat pentru dispozitive mobile. Cu toate acestea, echipa de mentenanță a site-ului web trebuie să implementeze cele mai recente tehnologii care vor face site-ul web compatibil cu toate dispozitivele.

4. Reducerea costurilor;

   În cazul în care se întâmpla ceva cu site-ul tău – poate că este spart și nu aveți o copie de rezervă pentru a-l restaura – asta înseamnă că fiecare ban pe care l-ați cheltuit pentru crearea și dezvoltarea site-ului tocmai a dispărut și va trebui să plătiți din nou serviciul de dezvoltare a unui alt site web care reprezintă un cost suplimentar în bugetul dvs.

   Perioada de nefuncționare a website-ului tău ar putea avea un impact uriaș asupra balanței firmei tale dacă conduceți o afacere care depinde în mare măsură de prezența online pentru a obține clienți noi sau a vinde produse. Acest lucru înseamnă pierderi de bani și de avantaj în fața competiției care ar putea fi prevenite dacă ai angaja o echipă de mentenanță care să remedieze prompt toate erorile de pe website-ul tău.

   

Sursa: https://bochiweb.com/10-reasons-why-website-maintenance-is-important/ .